Reviews Kinderliedjes

RECENSIES VAN CD HUPPELDEPUP

HUPPELDEPUP UITGEGEVEN in 2000
2e PERSING in 2004
Voor kinderen van 1 t/m 6 jaar
20 liedjes en 2 versjes, 12 instrumentale versies van liedjes
CD-boekje van 16 pagina’s in kleur met illustraties van Peter van Harmelen en tips voor gebruik.
Totale speelduur: 52.10 min.
Gezongen door Tura Gerards, met zangmedewerking van Peter van Harmelen, Wilma Gootjes en de kinderen Lauretta Gerards, Jan Gerards, Raisa Mooseker en Gaya Mooseker.

Beoordeling door Peuterplace.nl www.peuterplace.nl mei 2005
Eerste Hulp bij Kinderen vanaf 3 jaar “Huppeldepup” in 2e druk

door Conny Bais
De toevoeging “vanaf 3 jaar” is zeker te verwaarlozen! Mijn tweejarige peuter riep al bij het beluisteren van de compilatie uit “Mooi, mama, m’ziek is mooi!” Nu vraagt hij me om de CD aan te zetten, probeert wat mee te zingen of roept bepaalde zinnetjes “lekker broodje eten, kom dan, kom mee”. Mijn jongste (15 mnd.) wiegt en wipt op het ritme en geniet er op zijn manier van. Samen zitten ze soms met een ‘blik in de verte’ en open mond te luisteren. Voor papa’s en mama’s ook een heerlijk CD’tje! Makkelijk te onthouden, korte aanstekelijke meezingliedjes die heel toepasselijk zijn bij alledaagse situaties. Ik denk bijvoorbeeld aan “honger” en “lekker boos” dat ik nu spontaan zing wanneer onze peuter even protesteert. Soms wint een lachbui het dan van de koppigheid. Tura heeft een hele prettige zangstem en de muzikale begeleiding is door zijn eenvoud erg mooi. Soms heel vrolijk en uitbundig, dan bijna sereen en ontroerend. Geen onmogelijk hoge en schelle kinderkoorstemmetjes of drukke muziek, waar jonge kinderen, maar ook ouders, vaak alleen maar onrustig of humeurig van worden.


Beoordeling door Educare Educare nr2/2005, 3 mei 2005
CD Huppeldepup
door Annemiek van der Velden, Tineke Sluijter en Marijke Sluijter.

Als vader worstelde Tura Gerards nogal eens met zijn kinderen om hen te laten doen wat hij nodig vond. Wat een gedoe om ze hun jasjes aan te laten trekken of de speelgoedkist op te ruimen! Tot hij, toen zijn weerbarstige peuter weer eens ondersteboven hing om weg te komen, terwijl hij de laarsjes aan probeerde te trekken, opeens begon te zingen. Met verbluffend resultaat: de laarsjes waren zo aan! Huppelend gingen ze op stap. En zo werd het begin van een reeks CD’s geboren.Alledaagse gebeurtenissen gevat in een vrolijke tekst met een gezellig melodietje. Opvoedingsbegeleiding, met muziek kan het zo eenvoudig zijn…


Beoordeling door Dagblad Trouw 23 februari 2005
Eerste hulp bij peuters
door Anita Twaalfhoven

Muzikant Tura Troubadoura noemt zijn muziek ‘Het zingende huishouden”. Als huisman met twee peuters merkte hij dat liedjes hem hielpen om onwillige kinderen de schoenen aan te trekken, in bad te doen of in bed te stoppen. Op een dag zong hij “Voetje, voetje, sta eens stil… hier is een schoentje dat jou wil.” En zie, het drukke mannetje liet zich zonder protesten strikken. Onder het motto ‘Eerste hulp bij kinderen (vanaf 3 jaar)’ breidde hij het repertoire uit tot twee cd’s en de derde is in de maak. Na de cd “Fluitje van een cent” is wegens succes de tweede druk van “Huppeldepup” verschenen. In tegenstelling tot de meeste muziek voor peuters en kleuters stralen de liedjes een haast serene rust uit. Met begeleiding van een zacht tokkelende gitaar en kabbelende percussieritmes zingt de troubadour over slapengaan met knuffels, oversteken bij een zebrapad of de dood van een cavia. Sommige teksten klinken oubollig, andere verfrissend, zoals ‘Boos’, voor peuters met een driftbui. “Vuisten ballen, heel hard gillen. Voeten stampen, niets meer willen.” Peter van Harmelen illustreerde het boekje in de cd, voorzien van tips bij noodgevallen in de opvoeding.
met permissie overgenomen (Anita Twaalfhoven/Dagblad Trouw)


Beoordeling door NBD|Biblion – november 2002
door M.C. van Mook-van Gils

Deze cd bevat liedjes en versjes die zijn afgestemd op de belevingswereld van het jonge kind. De ondertitel, genaamd: ‘Eerste hulp bij kinderen’, wil zeggen dat sommige liedjes speciaal bestemd zijn om kleine opvoedingsproblemen op te lossen. Zo is er een liedje over de dood van een huisdier en een liedje over het oversteken van de straat. Ook zijn er een aantal fantasieliedjes. Nadat alle liedjes zijn gezongen, volgen op de cd nog de instrumentale versies. De liedjes zijn vrolijk en hierin heeft het gebruik van verschillende muziekinstrumenten een belangrijke bijdrage. Het geheel nodigt uit om mee te zingen en te spelen, wat het contact tussen opvoeder en kind zeker zal bevorderen. Bij de cd is een boekje waarin de speelwijze vaak wordt aangegeven. De bijpassende tekeningen in kleur zijn leuk om met het kind samen te bekijken. Meer informatie, muzieknotatie van een aantal liedjes en de teksten van alle liedjes zijn te vinden via een aangegeven website. Het programma is geschikt voor gebruik in gezinsverband, bij peutercrèche of speelzaal of in de eerste twee jaren van het basisonderwijs.
(met permissie overgenomen uit het blad ‘Aanschafinformaties AVM’)


Bekroond door Ouders Online !
Op 12 oktober 2001 is de cd “Huppeldepup” uitgeroepen door www.ouders.nl tot de beste cd voor kleine kinderen!

De rapportage van Mechtild Paauwe over Tura’s cd, overgenomen van www.ouders.nl/mpro2001-kinderliedjes.htm:
De beste CD voor kleine kinderen ‘Huppeldepup’ van Tura Gerards is een echte peuter- en kleuter-CD. De aanbeveling op de voorkant is volkomen terecht:’Eerste hulp bij kinderen vanaf 3 jaar’. De CD gaat over de alledaagse dingen van kleuters, zoals: in bad gaan, boos zijn en het verlies van een huisdier. Maar ook de vier jaargetijden komen aan bod, plus een aantal fantasie-liedjes. De herkenbaarheid is groot en om die reden al leuk voor de kleintjes, maar ook de muziek werkt aanstekelijk.

Kleine problemen speels oplossen
Muzikant, vader en tekstschrijver Tura Gerards kwam op het idee voor deze CD toen hij huisman was. Ooit moest hij op tijd bij de bus zijn, maar zijn dochter deed twee stapjes vooruit en drie achteruit. Om ruzie te voorkomen, begon hij het liedje ‘Huppeldepup’ te zingen. Zijn liedje werkte, en hij liep huppelend met zijn dochter op straat. Ook het liedje ‘Voetje, voetje, voetje’, is daar een mooi voorbeeld van. Tura Gerards kwam erachter dat je kleine problemen van kinderen heel goed op een speelse manier kunt oplossen. Er zit ook een mooi boekje in het CD-hoesje, dat geïllustreerd is door Peter van Harmelen. In dat boekje staat bij het liedje ‘Badje vol water’ hoe je op dit liedje een toneelstukje kunt doen.


RECENSIES VAN CD FLUITJE VAN EEN CENT

FLUITJE VAN EEN CENT UITGEGEVEN in 2002
voor kinderen van 2 t/m 7 jaar
21 liedjes, 1 versje, 18 instrumentale versies
CD-boekje van 16 pagina’s in kleur met illustraties van Peter van Harmelen en tips voor gebruik.
Totale speelduur: 60.17 min.
Gezongen door Tura Gerards, met zang van Wilma Gootjes, Peter van Harmelen en de kinderen Lauretta Gerards, Jan Gerards, Raisa Mooseker, Gaya Mooseker, Fumilayo Koswal, Funda Baykal, Hicham Lahrouchi, Chaim Rechards en Louise Dormits.

“Ik wou even nog wat laten horen van de cd, een heel bijzonder nummer – ‘Mama Anne Jema’ – met prachtige geluiden ook… het is bijna een soort hoorspel op de achtergrond.”
(uit interview met Luc Taekema, ‘Uit aan huis’ , Radio Noord-Holland, 2002)


“Dit is nou leuke kindermuziek voor kinderen vanaf 3 jaar”.
(Jacques Klöters in “De Sandwich” op Radio 2, 5 december 2004)


Beoordeling door NBD|Biblion november 2002
door M.C. van Mook-van Gils

In 22 liedjes en spelletjes met begeleidende muziek instrumentale muziek worden op deze cd gevoelens van jonge kinderen vertolkt. Een aantal liedjes is dan ook bestemd voor het oplossen van voorkomende opvoedingsproblemen b.v. bij het opruimen en slapengaan. Elk van de gezongen liedjes wordt later nog eens in een instrumentale versie herhaald. Sommige liedjes zijn bestemd om mee te zingen of te dansen, andere om na te spelen of alleen maar om naar te luisteren. Elk liedje is een klein meesterstukje op zichzelf. Allereerst omdat er uitstekend ingegaan wordt op de belevingswereld van een kind. Maar ook omdat de instrumentale muziek mooi is om te beluisteren, de zang aanzet tot meezingen en de tekeningen met tekst in het bijbehorende cd-boekje verhelderend en aanvullend werken. Op een aangegeven website is nog verder informatie over het programma te vinden, o.a. wordt daar wat uitgebreider aangegeven hoe een liedje eventueel kan worden verwerkt. Ook zijn hier alle teksten van de liedjes te vinden en de muzieknotatie van een aantal liedjes. De cd is geschikt om te gebruiken voor kinderen tot acht jaar, zowel in gezinsverband als in kinderopvanghuizen, peuterspeelzalen of basisscholen. (met permissie overgenomen uit het blad ‘Aanschafinformaties AVM’)


Getipt door Ouders Online februari 2002
door Justine Pardoen
Fluitje van een cent

Wie nog geen kennis heeft gemaakt met de liedjes en de muziek van The Magical Madhouse (Tura Gerards) kan dat nu inhalen. De nieuwe CD verschijnt deze week, met als titel: Fluitje van een cent: 22 nieuwe liedjes. Er zit een prachtig boekje bij, met de teksten van de liedjes én zeer sfeervolle tekeningetjes. De CD heeft – veel meer dan de vorige (Huppeldepup) – een magische uitstraling. Favoriet bij ons was niet het titelnummer, maar ‘Pluisje’: Verdriet? Heimwee? Of weet je het niet? Pluisje luistert altijd naar jou. En hoort je zingen. Overal. Dat draai ik wel eens als er geen kinderen in de buurt zijn… Dan luister ik gauw nog even naar ‘Wonder’ en dan kan ik de dag weer door.
De bovenstaande tekst is overgenomen van http://www.ouders.nl/mtip2002-feb.htm


RECENSIES VAN CD KIEKEBOE!

KIEKEBOE! UITGEGEVEN in 2005
Voor kinderen van 1 t/m 6 jaar
18 liedjes, 11 instrumentale versies
CD-boekje van 16 pagina’s in kleur met liedteksten, illustraties van Peter van Harmelen en tips voor gebruik.
Totale speelduur: 77.26 min.
Gezongen door Tura Gerards, met zang van Hakim Traïdia (Sesamstraat), Els Pfann (De Goede Fee), Geert Chatrou, Hans Waardenburg en de kinderen Jasmijn Rohde, Josephine Rohde, Nana Kruger, Fumilayo Koswal, Nika Giskes, Gaya Mooseker. Met fluiten van Geert Chatrou (wereldkampioen kunstfluiten 2004, 2005, 2008)

WAT VINDEN OUDERS VAN DE CD KIEKEBOE!

 • Heerlijk, wat een rust en liefde klinkt daaruit …. zo puur en mooi …. Ik zie kindjes met blokken spelen, hun poppen badderen en schaapjes tekenen met het puntje van de tong uit de mond … terwijl ze naar Kiekeboe luisteren….
  Desiree O. uit Huizen
 • Mijn grote bewondering gaat uit naar jouw inlevingsvermogen om de belevingswereld van een 3 jarige muzikaal vorm te geven. De combinatie van jouw gecomponeerde muziek, de gebruikte instrumenten, stemmen en stemmetjes met jouw geschreven teksten vind ik heel bijzonder. Precies uitleggen wat ik er zo mooi aan vind is bijna niet mogelijk omdat het totaal een liefdevol gevoel is. Als dat is wat je met jouw werk wil bereiken, dan kan ik je zeggen dat je er volledig in bent geslaagd. Ik hoop dan ook van harte dat Kiekeboe en de andere twee cd’s ‘Huppeldepup’ en ‘Fluitje van een cent’ straks de aandacht krijgen die ze verdienen.
  Wim U. uit Nieuwerkerk a/d IJssel
 • Klinkt heeeeel goed Tura! Aanstekelijke nummers.
  Robin S. uit Utrecht
 • It is beautiful. We loved it. P. listened and got very introspective. L. danced like a bird. I think it is very soft, gentle and full of good energy just like you. Gefeliciteerd!!!!
  Gisèle M. uit Brazilië
 • Mooie productie, afwisselend en sfeervol. Succes ermee!
  Eelco R. uit Rotterdam
 • Wat is ie leuk geworden!!! Ik moest weer denken aan het moment toen we “Fluitje van een cent” voor het allereerst hier opzetten. De reactie bij je nieuwste cd was zo herkenbaar. E. keek verwonderd om zich heen toen ze het eerste woordje “Kiekeboe” hoorde. En meteen meedoen. Werkt prima. Ik weet dat N. precies zo reageerde toen hij “Fluitje van een cent” voor het eerst hoorde. Ze zijn hier trouwens ook helemaal weg van het liedje dat Hakim zingt, van het staartje. Dat nummer is hier al grijs gedraaid. Het wordt hier meteen een compleet gekkenhuis. L. maakte trouwens nog wel een grappige opmerking vanavond. “Tura en Hakim, dat is wel een grappig stelletje samen”. Ik gaf haar meteen helemaal gelijk. De complimenten voor het resultaat. Hij is echt goed geworden. Peter heeft ook weer goed zijn best gedaan.
  Heleen B. uit Zaltbommel
 • Ik ben in mijn leven eigenlijk nog nooit fan van iets of iemand geweest, maar nu ben ik om… Wat een fantastische cd heb je gemaakt!
  Nienke G. uit Amsterdam
 • Van groot tot klein hoor je de pret en de giebels. Vooral het staartjeslied!! En papa’s die je zo lief wakker zingen zoals het zonnestraallied dat doet. Je zou het alle kinderen toewensen! De olifanten met hun prachtige instrumentale begeleiding, wat hebben jullie daar samen goed over gedacht. Er is zo’n rijkdom aan instrumenten, dal alleen al is zo mooi. De liedjes samen met de kinderen ontroeren me ook zoals Nana en jij Tura in het Kabouterlied, en de stoere tellers (In ‘En 1 en 2 en 3 en 4 en 5′ (red.)). En dan praat ik alleen over Kiekeboe, maar ook de huppel en de fluitjes CD hebben ’s Lochems kinderhart gestolen.
  Zahira W. uit Lochem
 • Tijdens het beluisteren van je CD “Kiekeboe!” begon ik steeds meer en meer te glimlachen! Het is lief, speels en pedagogisch (met een tikje humor).
  Winnie B. uit Amsterdam
 • Okidoki… Mijn zoontje van 1 ligt met hoge koorts op de bank maar met dit leuke liedje kwam hij vandaag voor het eerst overeind om ritmisch op de bank te bewegen met zijn 2-jarige broer.
  Natasja R.
 • Ik zit te genieten van de liedjes en te popelen tot M. (twee-en-een-half) ontwaakt uit zijn dutje om samen met je muziek te gaan spelen.
  Marion van L. uit Voorburg
 • Ik ben samen met een vriendin en onze kinderen (3,5 en 5 jaar) bij de presentatie in de Boomsspijker geweest en vond het evenals de anderen verschrikkelijk leuk. Het was erg gezellig en de liedjes zijn fantastisch… Het leuke aan de liedjes vind ik dat ze vriendelijk, herkenbaar en niet te snel zijn, waardoor de kinderen ze makkelijk onthouden en ermee meezingen. Ik wens u veel succes met deze mooie muziek!
  Susan R. uit Amsterdam
 • Hartelijk dank. De liedjes zijn prachtig.
  Hanna K. uit Hilversum
 • Vorige week bestelde ik het pakket van de drie c.d.’s. Mijn zoontje en ik zijn WILD ENTHOUSIAST!!!!!!!!
  Afra K. uit Diemen
 • Alvast bedankt voor de snelle afhandeling! Ik kan u zeggen dat de kleuters van Jenaplanschool De Keerkring in Schagen er dagelijks veel plezier aan beleven. Gewoon tijdens een pauze of bij het gymen, de kinderen giechelen om de teksten, zingen mee en dansen, sluipen, huppelen op de vrolijke en aanstekelijke muziek. Vanochtend heb ik -als hulpmoeder van een kleutergroep- deze drie bijzondere cd’s ontdekt en kan niet wachten tot ze thuisbezorgd worden! Namens mijn 2 kindjes van 2,5 en 4; bedankt voor uw prachtige muziek, we zullen er nog veel van gaan genieten! Vriendelijke groet,
  Nannie van de K. uit Schagen
 • Ik wou je bij deze heel erg bedanken voor het mooie cdtje “kiekeboe”…was erg verrast hoe snel m’n dochter zat mee te zingen Tjip tjap tjip-tjap… zo lief! En ik vind dat je het cdtje ook heel persoonlijk aflevert, echt super! Ik en m’n dochter vinden je cd ook zoooooo rustgevend en het is met zo veel gevoel gezongen!! Ik vind je een bijzonder persoon en keep up the good work!
  Marlouk U. uit Ede
 • Allereerst hartelijk dank voor de snelle service. Wij hadden de cd’s gisteren al in huis. Tot groot genoegen van onze dochter die bijna in de box kroop om het helemaal in zich op te nemen. Wij zijn weer verzekerd van een aantal uurtjes muziek-, dans- en luisterplezier. Waarvoor hartelijk dank. Lieve groet van ons.
  Desi van B. uit Leeuwarden
 • Dit is de liefste.
  Winnifred L. uit Amsterdam
 • Leuke langzame liedjes!!
  M. van D. uit Deurne
 • Hey Tura, Ik wilde nog even een keer laten weten dat we nog steeds iedere dag genieten van jouw muziek. S. zingt al heel wat liedjes mee. Als we ’s ochtends beneden komen heeft hij zelfs al verzoeknummers . Gisteren moest ik per se beginnen met okiedokiedee…. eigenwijs. En dat moet nog 2 jaar worden. We zingen en dansen in ieder geval nog bijna iedere dag op je muziek.
  Groetjes van Judith B. en S. uit Sint Michielsgestel
 • Hey Tura, je klinkt nog met enige regelmaat door de speakerboxen bij ons met huppeldepup (al fietsend in hobbelstraatjes zingen we dan ‘hobbeldebob, hobbeldebob wij zijn van de hobbelclob’), dat hondje heeft een staartje, maar toch wel allerfavorietst: Vlinder.
  Groeten van Hedy uit Amsterdam
 • Vorig jaar december ontving ik je drie cd’s voor mijn dochtertje J. en zoontje R.. We zitten voor school dagelijks ongeveer een uur in de auto en GENIETEN zo enorm van je muziek! Zulke mooie teksten (zonnestralen komen je halen) en zoveel vrolijkheid (en 1 en 2 en 3 en 4 en 5….) en muzikaal genot (liefje olifant), ach noem maar op. Bedankt dat je dit mooie werk doet voor ons!
  Monique D. uit Ens
 • Wat een prachtige, fijne, lieve en vrolijke liedjes! Dankjewel!
  Karen M. uit Nijmegen

WAT DE PERS SCHREEF OVER CD KIEKEBOE! “Kiekeboe is een prachtige CD, eenvoudig van opzet (ingetogen) en ligt prettig in het gehoor. De kinderliedjes zingen (na een paar keer luisteren) makkelijk mee. Deze CD is zeker een aanrader en een welkom rustpunt tussen de drukte door van allerdag.” www.kinderliedjes.info, mei 2008 De kinderliedjes op de cd’s van ‘Kiekeboe’ zijn stuk voor stuk prachtige, leuke, melodieuze liedjes. Het zijn prachtige CD’s, eenvoudig van opzet (ingetogen) en ze liggen prettig in het gehoor. De kinderliedjes zingen (na een paar keer luisteren) makkelijk mee. Deze CD’s zijn zeker een aanrader en een welkom rustpunt tussen de drukte door van alledag. Zo zacht als de cd’s eruit zien (qua kleur), zo zacht zijn ook de liedjes die erop staan. www.peuteren.nl, juli 2007 De gitaarmuziek, de percussie-instrumenten, de geluiden en andere stemmen op deze cd, alles is in harmonie met elkaar. Het lijkt wel of Tura speciaal voor jou zingt. Spectrum, vakblad voor kinderdagopvang, nr 4, 13 december 2005 ‘Kiekeboe’ is een cd met liefdevolle liedjes. Ook!, nr 1 (januari/februari), 11 december 2005 Dat liedjes problemen inderdaad tot ’fluitje van een cent’ kunnen reduceren, bleek meteen na het beluisteren van de cd. Ook zo’n moeite met het poetsen van de tandjes van een opstandig peuterbekkie? Zing ’tandjes poetsen, tandjes poetsen’ op de melodie van Vader Jacob, en het bekkie gaat zowaar spontaan lachend open. Moet-ie natuurlijk niet gaan meezingen, dat poetst zo lastig. Weet Tura daar iets op? Dagblad De Telegraaf, 30 november 2005 Het is niet overdreven om deze liedjes eerste hulp bij opvoeding te noemen!… Allerlei vrolijke geluidjes houden de aandacht van peuters en kleuters vast. Educare nr.5/2005 Liedjes doen het bij kinderen altijd goed, maar liedjes waar kinderen harder van gaan lopen of waarmee ze het leuk vinden om thuis te helpen daar worden de ouders ook blij van. Op de cd’s van “Eerste hulp bij kinderen” staan zulke liedjes! www.lijn4.nl, 24 oktober 2005 De perfectie van Tura ‘Troubadoura’ laat zich beluisteren in de cd. De klankkleur is warm, de melodietjes rijk en de zinnen fantasievol als die van een kind. Weekblad De Echo, 19 oktober 2005 De liedjes van Tura zijn heel licht, heel melodisch. Dagblad De Limburger, 17 oktober 2005 Kiekeboe! biedt hulp. Het zijn vrolijke, korte teksten die makkelijk mee te zingen zijn. Maar mocht het zingen onverhoopt toch niet het gewenste resultaat opleveren, dan is de cd met rustgevende kunstfluittonen in ieder geval geschikt om lekker mee in slaap te vallen. Dagblad De Gelderlander, 10 oktober 2005 De meeste cd’s met kinderliedjes gaan te snel voor de echte kleintjes. Kiekeboe! is ontspannend voor peuters en kleuters, razendsnel kunnen de liedjes meegezongen worden. Weekblad De Echo, 5 oktober 2005 Okidoki, Kabouterlied en Liefje Olifant instant klassiekers… www.knoopoudwest.nl, 4 oktober 2005 Een aanrader voor op de peutergroep! www.peutertv.nl 28 september 2005

RECENSIES VAN CD KIEKEBOE! Kiekeboe! door Marijke Schellekens in Spectrum nr 4 jaargang 16, 13 december 2005 Kiekeboe voor peuterpubertjes door Mary Lijfering in Ook! nr 1 (Januari/februari 2006), 11 december 2005 Kiekeboe! door M.C. van Mook-Van Gils in Aanschafinformaties AVM NBD|Biblion, 28 november 2005 CD Kiekeboe The Magical Madhouse door Annemiek van der Velden in Educare, 5 november 2005 TURA (TROUBADOURA) GERARDS Kiekeboe ! (cd, The Magical Madhouse) door Annelies Peters in Dagblad De Gelderlander, 10 oktober 2005

Interviews met Tura en andere media-artikelen 13 december 2005
Kiekeboe!door Marijke Schellekensin Spectrum nr 4 jaargang 16 (Vakblad voor kinderdagopvang, peuterspeelzalen, gastouder- en buitenschoolse opvang) De derde cd van Tura Gerards uit de serie ‘Eerste hulp bij kinderen’ is een aanrader!Mooie eenvoudige liedjes te gebruiken in verschillende situaties, bijvoorbeeld als je graag wilt dat een kind zelf de trap af loopt, of het niet meer zelf verder wil wandelen. Er staan veel prachtige liedjes op, maar het allermooiste is het liedje: Liefje Olifant. ‘Over een smal paadje in het grote groene bos, daar liep een baby olifant en dat kindje liet los. Mama? Mama? Waar ben je?’ Vol overgave zingt Tura het liedje. De gitaarmuziek, de percussie-instrumenten, de geluiden en andere stemmen op deze cd, alles is in harmonie met elkaar. Het lijkt wel of Tura speciaal voor jou zingt.Ook dit is sfeervolle, rustige muziek. Voor peuters om naar te luisteren en te fantaseren onder het spelen. In het bijbehorende cd-boekje staan de woorden van de liedjes met al even mooie illustraties van Peter van Harmelen.Terug naar boven 11 december 2005Kiekeboe voor peuterpubertjesdoor Mary Lijferingin haar rubriek “Tijd voor je kleinkind” in het tijdschrift Ook! (voor opa’s, oma’s en (klein)kinderen) nr 1 januari/februari 2006 ‘Kiekeboe’ is een cd met liefdevolle liedjes afgestemd op de belevingswereld van tweejarigen. Niet alleen om lekker naar te luisteren en op te dansen, maar de cd is ook bedoeld als ‘Eerste Hulp bij Kinderen’, aldus samensteller Tura ’troubadoura’ Gerards. Ze helpen bij het oplossen van peuterproblemen.

28 november 2005Kiekeboe!door M.C. van Mook-Van Gils
In “Aanschafinformaties AVM” van uitgever NBD|Biblion. Met toestemming overgenomen.
Met stemgeluid, geluid uit de natuur en instrumentale muziek worden liedjes vertolkt voor de allerkleinsten. In een begeleidend tekstboekje staan de liedjes afgedrukt, geïllustreerd met tekeningen in kleur. Zoals er veel aan geluiden ten gehore wordt gebracht, zo is er ook op de tekeningen veel te zien dat de fantasie van het kind kan prikkelen. Het album vormt het derde en laatste deel uit een serie van drie met als motto ‘Eerste hulp bij kinderen’. Dit duidt waarschijnlijk op een zekere opvoedkundige waarde door een opwekkende en rustgevende werking. Er is veel afwisseling, zowel in uitwerking als in onderwerp van de liedjes. Soms worden ze door volwassenen gezongen, soms ook, zoals bij Klein Kabouterlied, vertederend aangevuld en gezongen door een kinderstem. De liedjes, en ook de instrumentale versies daarvan, zijn meesterwerkjes die naast het luisteren, uitnodigen tot samen zingen. Het is een cd voor ouder en kind, op de eerste plaats thuis, maar ook in het dagverblijf, de peuterspeelzaal en groep 1 en 2 van het basisonderwijs.

5 november 2005CD Kiekeboe The Magical Madhousedoor Annemiek van der Veldenin Educare (Over leven en leren met kinderen)Zingend het dagelijks leven doorkomen. Dat wil je ook wel als je moet optrekken met kleine eigenwijze mensjes van drie jaar en ouder. Samen de trap op, lekker doorstappen op straat, de vrolijke CD Kiekeboe zing je zo mee. Het is niet overdreven om deze liedjes eerste hulp bij opvoeding te noemen! De liedjes gaan o.a. over: wakker worden, traplopen, de regen, kabouters en bloed. Een mannenstem voert de boventoon, aangevuld met fluit, gitaar, kinderstemmen en dierengeluiden. Allerlei vrolijke geluidjes houden de aandacht van peuters en kleuters vast.

10 oktober 2005TURA (TROUBADOURA) GERARDSKiekeboe ! (cd, The Magical Madhouse)door Annelies Petersin Dagblad De GelderlanderTura (Troubadoura) Gerards maakte eerder de cd’s Huppeldepup en Een fluitje van een cent. Samen met zijn nieuwste cd Kiekeboe ! vormen ze de driedelige liedjesserie Eerste hulp bij kinderen. Een serie die volgens Tura Gerards helpt bij de opvoeding van kinderen. De cd Kiekeboe ! bevat zeventien liedjes voor kinderen vanaf twee jaar. Bovendien staan er op Kiekeboe ! negen instrumentale nummers en de bonustrack In jouw ogen kijk. Het liedtekstenboekje, dat geïllustreerd is door Peter van Harmelen, vermeldt in welke situatie de liedjes gezongen kunnen worden: van moeilijkheden met traplopen of wakker worden tot verdwenen knuffels; Kiekeboe ! biedt hulp. Het zijn vrolijke, korte teksten die makkelijk mee te zingen zijn. Maar mocht het zingen onverhoopt toch niet het gewenste resultaat opleveren, dan is de cd met rustgevende kunstfluittonen in ieder geval geschikt om lekker mee in slaap te vallen.(met permissie overgenomen uit het Dagblad ‘De Gelderlander’)
WAT VINDEN OUDERS VAN DE CD KIEKEBOE! Heerlijk, wat een rust en liefde klinkt daaruit …. zo puur en mooi …. Ik zie kindjes met blokken spelen, hun poppen badderen en schaapjes tekenen met het puntje van de tong uit de mond … terwijl ze naar Kiekeboe luisteren…. Desiree O. uit Huizen Mijn grote bewondering gaat uit naar jouw inlevingsvermogen om de belevingswereld van een 3 jarige muzikaal vorm te geven. De combinatie van jouw gecomponeerde muziek, de gebruikte instrumenten, stemmen en stemmetjes met jouw geschreven teksten vind ik heel bijzonder. Precies uitleggen wat ik er zo mooi aan vind is bijna niet mogelijk omdat het totaal een liefdevol gevoel is. Als dat is wat je met jouw werk wil bereiken, dan kan ik je zeggen dat je er volledig in bent geslaagd. Ik hoop dan ook van harte dat Kiekeboe en de andere twee cd’s ‘Huppeldepup’ en ‘Fluitje van een cent’ straks de aandacht krijgen die ze verdienen. Wim U. uit Nieuwerkerk a/d IJssel Klinkt heeeeel goed Tura! Aanstekelijke nummers. Robin S. uit Utrecht It is beautiful. We loved it. P. listened and got very introspective. L. danced like a bird. I think it is very soft, gentle and full of good energy just like you. Gefeliciteerd!!!! Gisèle M. uit Brazilië Mooie productie, afwisselend en sfeervol. Succes ermee! Eelco R. uit Rotterdam illustratie van Peter van Harmelen Wat is ie leuk geworden!!! Ik moest weer denken aan het moment toen we “Fluitje van een cent” voor het allereerst hier opzetten. De reactie bij je nieuwste cd was zo herkenbaar. E. keek verwonderd om zich heen toen ze het eerste woordje “Kiekeboe” hoorde. En meteen meedoen. Werkt prima. Ik weet dat N. precies zo reageerde toen hij “Fluitje van een cent” voor het eerst hoorde. Ze zijn hier trouwens ook helemaal weg van het liedje dat Hakim zingt, van het staartje. Dat nummer is hier al grijs gedraaid. Het wordt hier meteen een compleet gekkenhuis. L. maakte trouwens nog wel een grappige opmerking vanavond. “Tura en Hakim, dat is wel een grappig stelletje samen”. Ik gaf haar meteen helemaal gelijk. De complimenten voor het resultaat. Hij is echt goed geworden. Peter heeft ook weer goed zijn best gedaan. Heleen B. uit Zaltbommel Ik ben in mijn leven eigenlijk nog nooit fan van iets of iemand geweest, maar nu ben ik om… Wat een fantastische cd heb je gemaakt! Nienke G. uit Amsterdam Van groot tot klein hoor je de pret en de giebels. Vooral het staartjeslied!! En papa’s die je zo lief wakker zingen zoals het zonnestraallied dat doet. Je zou het alle kinderen toewensen! De olifanten met hun prachtige instrumentale begeleiding, wat hebben jullie daar samen goed over gedacht. Er is zo’n rijkdom aan instrumenten, dal alleen al is zo mooi. De liedjes samen met de kinderen ontroeren me ook zoals Nana en jij Tura in het Kabouterlied, en de stoere tellers (In ‘En 1 en 2 en 3 en 4 en 5′ (red.)). En dan praat ik alleen over Kiekeboe, maar ook de huppel en de fluitjes CD hebben ’s Lochems kinderhart gestolen. Zahira W. uit Lochem Tijdens het beluisteren van je CD “Kiekeboe!” begon ik steeds meer en meer te glimlachen! Het is lief, speels en pedagogisch (met een tikje humor). Winnie B. uit Amsterdam Okidoki… Mijn zoontje van 1 ligt met hoge koorts op de bank maar met dit leuke liedje kwam hij vandaag voor het eerst overeind om ritmisch op de bank te bewegen met zijn 2-jarige broer. Natasja R. Ik zit te genieten van de liedjes en te popelen tot M. (twee-en-een-half) ontwaakt uit zijn dutje om samen met je muziek te gaan spelen. Marion van L. uit Voorburg illustratie van Peter van Harmelen Ik ben samen met een vriendin en onze kinderen (3,5 en 5 jaar) bij de presentatie in de Boomsspijker geweest en vond het evenals de anderen verschrikkelijk leuk. Het was erg gezellig en de liedjes zijn fantastisch… Het leuke aan de liedjes vind ik dat ze vriendelijk, herkenbaar en niet te snel zijn, waardoor de kinderen ze makkelijk onthouden en ermee meezingen. Ik wens u veel succes met deze mooie muziek! Susan R. uit Amsterdam Hartelijk dank. De liedjes zijn prachtig. Hanna K. uit Hilversum Vorige week bestelde ik het pakket van de drie c.d.’s. Mijn zoontje en ik zijn WILD ENTHOUSIAST!!!!!!!! Afra K. uit Diemen Alvast bedankt voor de snelle afhandeling! Ik kan u zeggen dat de kleuters van Jenaplanschool De Keerkring in Schagen er dagelijks veel plezier aan beleven. Gewoon tijdens een pauze of bij het gymen, de kinderen giechelen om de teksten, zingen mee en dansen, sluipen, huppelen op de vrolijke en aanstekelijke muziek. Vanochtend heb ik -als hulpmoeder van een kleutergroep- deze drie bijzondere cd’s ontdekt en kan niet wachten tot ze thuisbezorgd worden! Namens mijn 2 kindjes van 2,5 en 4; bedankt voor uw prachtige muziek, we zullen er nog veel van gaan genieten! Vriendelijke groet, Nannie van de K. uit Schagen Ik wou je bij deze heel erg bedanken voor het mooie cdtje “kiekeboe”…was erg verrast hoe snel m’n dochter zat mee te zingen Tjip tjap tjip-tjap… zo lief! En ik vind dat je het cdtje ook heel persoonlijk aflevert, echt super! Ik en m’n dochter vinden je cd ook zoooooo rustgevend en het is met zo veel gevoel gezongen!! Ik vind je een bijzonder persoon en keep up the good work! Marlouk U. uit Ede Allereerst hartelijk dank voor de snelle service. Wij hadden de cd’s gisteren al in huis. Tot groot genoegen van onze dochter die bijna in de box kroop om het helemaal in zich op te nemen. Wij zijn weer verzekerd van een aantal uurtjes muziek-, dans- en luisterplezier. Waarvoor hartelijk dank. Lieve groet van ons. Desi van B. uit Leeuwarden Dit is de liefste. Winnifred L. uit Amsterdam Leuke langzame liedjes!! M. van D. uit Deurne Hey Tura, Ik wilde nog even een keer laten weten dat we nog steeds iedere dag genieten van jouw muziek. S. zingt al heel wat liedjes mee. Als we ’s ochtends beneden komen heeft hij zelfs al verzoeknummers . Gisteren moest ik per se beginnen met okiedokiedee….eigenwijs. En dat moet nog 2 jaar worden. We zingen en dansen in ieder geval nog bijna iedere dag op je muziek. Groetjes van Judith B. en S. uit Sint Michielsgestel Hey Tura, je klinkt nog met enige regelmaat door de speakerboxen bij ons met huppeldepup (al fietsend in hobbelstraatjes zingen we dan ‘hobbeldebob, hobbeldebob wij zijn van de hobbelclob’), dat hondje heeft een staartje, maar toch wel allerfavorietst: Vlinder. Groeten van Hedy uit Amsterdam Vorig jaar december ontving ik je drie cd’s voor mijn dochtertje J. en zoontje R.. We zitten voor school dagelijks ongeveer een uur in de auto en GENIETEN zo enorm van je muziek! Zulke mooie teksten (zonnestralen komen je halen) en zoveel vrolijkheid (en 1 en 2 en 3 en 4 en 5….) en muzikaal genot (liefje olifant), ach noem maar op. Bedankt dat je dit mooie werk doet voor ons! Monique D. uit Ens Wat een prachtige, fijne, lieve en vrolijke liedjes! Dankjewel! Karen M. uit Nijmegen Terug naar boven WAT DE PERS SCHREEF OVER CD KIEKEBOE! “Kiekeboe is een prachtige CD, eenvoudig van opzet (ingetogen) en ligt prettig in het gehoor. De kinderliedjes zingen (na een paar keer luisteren) makkelijk mee. Deze CD is zeker een aanrader en een welkom rustpunt tussen de drukte door van allerdag.” www.kinderliedjes.info, mei 2008 De kinderliedjes op de cd’s van ‘Kiekeboe’ zijn stuk voor stuk prachtige, leuke, melodieuze liedjes. Het zijn prachtige CD’s, eenvoudig van opzet (ingetogen) en ze liggen prettig in het gehoor. De kinderliedjes zingen (na een paar keer luisteren) makkelijk mee. Deze CD’s zijn zeker een aanrader en een welkom rustpunt tussen de drukte door van alledag. Zo zacht als de cd’s eruit zien (qua kleur), zo zacht zijn ook de liedjes die erop staan. www.peuteren.nl, juli 2007 De gitaarmuziek, de percussie-instrumenten, de geluiden en andere stemmen op deze cd, alles is in harmonie met elkaar. Het lijkt wel of Tura speciaal voor jou zingt. Spectrum, vakblad voor kinderdagopvang, nr 4, 13 december 2005 ‘Kiekeboe’ is een cd met liefdevolle liedjes. Ook!, nr 1 (januari/februari), 11 december 2005 Dat liedjes problemen inderdaad tot ’fluitje van een cent’ kunnen reduceren, bleek meteen na het beluisteren van de cd. Ook zo’n moeite met het poetsen van de tandjes van een opstandig peuterbekkie? Zing ’tandjes poetsen, tandjes poetsen’ op de melodie van Vader Jacob, en het bekkie gaat zowaar spontaan lachend open. Moet-ie natuurlijk niet gaan meezingen, dat poetst zo lastig. Weet Tura daar iets op? Dagblad De Telegraaf, 30 november 2005 Het is niet overdreven om deze liedjes eerste hulp bij opvoeding te noemen!… Allerlei vrolijke geluidjes houden de aandacht van peuters en kleuters vast. Educare nr.5/2005 Liedjes doen het bij kinderen altijd goed, maar liedjes waar kinderen harder van gaan lopen of waarmee ze het leuk vinden om thuis te helpen daar worden de ouders ook blij van. Op de cd’s van “Eerste hulp bij kinderen” staan zulke liedjes! www.lijn4.nl, 24 oktober 2005 De perfectie van Tura ‘Troubadoura’ laat zich beluisteren in de cd. De klankkleur is warm, de melodietjes rijk en de zinnen fantasievol als die van een kind. Weekblad De Echo, 19 oktober 2005 De liedjes van Tura zijn heel licht, heel melodisch. Dagblad De Limburger, 17 oktober 2005 Kiekeboe! biedt hulp. Het zijn vrolijke, korte teksten die makkelijk mee te zingen zijn. Maar mocht het zingen onverhoopt toch niet het gewenste resultaat opleveren, dan is de cd met rustgevende kunstfluittonen in ieder geval geschikt om lekker mee in slaap te vallen. Dagblad De Gelderlander, 10 oktober 2005 De meeste cd’s met kinderliedjes gaan te snel voor de echte kleintjes. Kiekeboe! is ontspannend voor peuters en kleuters, razendsnel kunnen de liedjes meegezongen worden. Weekblad De Echo, 5 oktober 2005 Okidoki, Kabouterlied en Liefje Olifant instant klassiekers… www.knoopoudwest.nl, 4 oktober 2005 Een aanrader voor op de peutergroep! www.peutertv.nl 28 september 2005

RECENSIES VAN CD KIEKEBOE! Kiekeboe! door Marijke Schellekens in Spectrum nr 4 jaargang 16, 13 december 2005 Kiekeboe voor peuterpubertjes door Mary Lijfering in Ook! nr 1 (Januari/februari 2006), 11 december 2005 Kiekeboe! door M.C. van Mook-Van Gils in Aanschafinformaties AVM NBD|Biblion, 28 november 2005 CD Kiekeboe The Magical Madhouse door Annemiek van der Velden in Educare, 5 november 2005 TURA (TROUBADOURA) GERARDS Kiekeboe ! (cd, The Magical Madhouse) door Annelies Peters in Dagblad De Gelderlander, 10 oktober 2005 Interviews met Tura en andere media-artikelen 13 december 2005Kiekeboe!door Marijke Schellekensin Spectrum nr 4 jaargang 16 (Vakblad voor kinderdagopvang, peuterspeelzalen, gastouder- en buitenschoolse opvang)De derde cd van Tura Gerards uit de serie ‘Eerste hulp bij kinderen’ is een aanrader!Mooie eenvoudige liedjes te gebruiken in verschillende situaties, bijvoorbeeld als je graag wilt dat een kind zelf de trap af loopt, of het niet meer zelf verder wil wandelen. Er staan veel prachtige liedjes op, maar het allermooiste is het liedje: Liefje Olifant. ‘Over een smal paadje in het grote groene bos, daar liep een baby olifant en dat kindje liet los. Mama? Mama? Waar ben je?’Vol overgave zingt Tura het liedje. De gitaarmuziek, de percussie-instrumenten, de geluiden en andere stemmen op deze cd, alles is in harmonie met elkaar. Het lijkt wel of Tura speciaal voor jou zingt.Ook dit is sfeervolle, rustige muziek. Voor peuters om naar te luisteren en te fantaseren onder het spelen. In het bijbehorende cd-boekje staan de woorden van de liedjes met al even mooie illustraties van Peter van Harmelen. 11 december 2005Kiekeboe voor peuterpubertjesdoor Mary Lijferingin haar rubriek “Tijd voor je kleinkind” in het tijdschrift Ook! (voor opa’s, oma’s en (klein)kinderen) nr 1 januari/februari 2006 ‘Kiekeboe’ is een cd met liefdevolle liedjes afgestemd op de belevingswereld van tweejarigen. Niet alleen om lekker naar te luisteren en op te dansen, maar de cd is ook bedoeld als ‘Eerste Hulp bij Kinderen’, aldus samensteller Tura ’troubadoura’ Gerards. Ze helpen bij het oplossen van peuterproblemen. 28 november 2005Kiekeboe!door M.C. van Mook-Van GilsIn “Aanschafinformaties AVM” van uitgever NBD|Biblion. Met toestemming overgenomen. Met stemgeluid, geluid uit de natuur en instrumentale muziek worden liedjes vertolkt voor de allerkleinsten. In een begeleidend tekstboekje staan de liedjes afgedrukt, geïllustreerd met tekeningen in kleur. Zoals er veel aan geluiden ten gehore wordt gebracht, zo is er ook op de tekeningen veel te zien dat de fantasie van het kind kan prikkelen. Het album vormt het derde en laatste deel uit een serie van drie met als motto ‘Eerste hulp bij kinderen’. Dit duidt waarschijnlijk op een zekere opvoedkundige waarde door een opwekkende en rustgevende werking. Er is veel afwisseling, zowel in uitwerking als in onderwerp van de liedjes. Soms worden ze door volwassenen gezongen, soms ook, zoals bij Klein Kabouterlied, vertederend aangevuld en gezongen door een kinderstem. De liedjes, en ook de instrumentale versies daarvan, zijn meesterwerkjes die naast het luisteren, uitnodigen tot samen zingen. Het is een cd voor ouder en kind, op de eerste plaats thuis, maar ook in het dagverblijf, de peuterspeelzaal en groep 1 en 2 van het basisonderwijs. 5 november 2005CD Kiekeboe The Magical Madhousedoor Annemiek van der Veldenin Educare (Over leven en leren met kinderen)Zingend het dagelijks leven doorkomen. Dat wil je ook wel als je moet optrekken met kleine eigenwijze mensjes van drie jaar en ouder. Samen de trap op, lekker doorstappen op straat, de vrolijke CD Kiekeboe zing je zo mee. Het is niet overdreven om deze liedjes eerste hulp bij opvoeding te noemen! De liedjes gaan o.a. over: wakker worden, traplopen, de regen, kabouters en bloed. Een mannenstem voert de boventoon, aangevuld met fluit, gitaar, kinderstemmen en dierengeluiden. Allerlei vrolijke geluidjes houden de aandacht van peuters en kleuters vast. 10 oktober 2005TURA (TROUBADOURA) GERARDSKiekeboe ! (cd, The Magical Madhouse)door Annelies Petersin Dagblad De GelderlanderTura (Troubadoura) Gerards maakte eerder de cd’s Huppeldepup en Een fluitje van een cent. Samen met zijn nieuwste cd Kiekeboe ! vormen ze de driedelige liedjesserie Eerste hulp bij kinderen. Een serie die volgens Tura Gerards helpt bij de opvoeding van kinderen. De cd Kiekeboe ! bevat zeventien liedjes voor kinderen vanaf twee jaar. Bovendien staan er op Kiekeboe ! negen instrumentale nummers en de bonustrack In jouw ogen kijk. Het liedtekstenboekje, dat geïllustreerd is door Peter van Harmelen, vermeldt in welke situatie de liedjes gezongen kunnen worden: van moeilijkheden met traplopen of wakker worden tot verdwenen knuffels; Kiekeboe ! biedt hulp. Het zijn vrolijke, korte teksten die makkelijk mee te zingen zijn. Maar mocht het zingen onverhoopt toch niet het gewenste resultaat opleveren, dan is de cd met rustgevende kunstfluittonen in ieder geval geschikt om lekker mee in slaap te vallen.(met permissie overgenomen uit het Dagblad ‘De Gelderlander’)

Reacties zijn gesloten.